Квасоля і страви з неї не рекомендуються людям літнього віку, за подагри і нефриту, гастритів і виразок з підвищеною кислотністю, холециститу і коліту. Квасолю не можна їсти сирою. Токсичні компоненти, які вона містить, руйнуються під впливом високих температур, тому її необхідно варити як мінімум 10 хвилин.
Це найпоширеніша рослина сімейства бобових. Вегетаріанці цінують квасолю за високий вміст рослинного білка та клітковини. До складу квасолі входять найважливіші вітаміни В1, В2, В6, Е, РР, цинк, мідь, калій, йод, залізо, сірка, магній, а також амінокислоти лізин, аргінін, метіонін, тирозин.
Лікарські властивості Ці засоби застосовують при ревматизмі, хронічних дерматозах, гіпертонії, запаленні нирок, легких формах цукрового діабету та набряках, спричинюваних захворюваннями нирок. Вживання квасолі звичайної, як їжі, корисно при гіпацидних гастритах, атеросклерозі й порушеннях ритму серцевої діяльності.
Скільки і коли їх можна їсти Це приблизно 70-90 грамів у день. Вони мають високу енергетичну цінність і одночасно низьку калорійність. Їсти бобові оптимально протягом дня, а ось на вечерю не рекомендується: це продукт важкий, і організму потрібен час, щоб його перетравити.
У ній багато магнію і вітаміну B1. Вона добре впливає на судини і кров, покращує травлення. Квасоля – як і горох і нут, вона знижує рівень холестерину, постачає вас хорошим білком, стабілізує цукор у крові. Допомагає з хворобами кишечника і добре впливає на пам'ять.
вуглеводи. Квасоля в основному складається з крохмалистих вуглеводів, на які припадає приблизно 72% загальної калорійності. Крохмаль переважно складається з довгих ланцюгів глюкози у формі амілози та амілопектину. Квасоля має відносно …